Overdracht familiebedrijf

Het komt voor dat ondernemers hun bedrijf aan één of meer kinderen willen overdragen. Zo’n overdracht binnen de familie kan veel zorgen met zich meebrengen:
  • Heeft u voldoende vertrouwen in uw kinderen?
  • Herkent u in hen de ondernemer die u zelf was op die leeftijd?
  • Nemen zij hun verantwoordelijkheid of weten zij dat zij altijd op u kunnen terugvallen?
  • Worden anderen niet gepasseerd (zowel in de organisatie als binnen de familie)?
  • Wat zijn de effecten op de organisatie?

Klankbord en buffer

Sophista fungeert in deze situaties als klankbord en buffer. Wij spreken met alle partijen en creëren de bewustwording die noodzakelijk is om (op termijn) een goede overdracht te kunnen realiseren. Op een transparante wijze dienen alle aspecten van de overdracht binnen de familie voor alle familieleden helder te zijn. Sophista heeft ruime ervaring als procesbegeleider tijdens dit proces. 

Waardering van het familiebedrijf

Een belangrijk aspect bij overdracht binnen de familie is de waardering van de onderneming. Bij meerdere kinderen in het bijzonder dient de waardering in het kader van de overdracht een marktconforme afspiegeling te zijn van (verwachte) rendementen en risico’s. Wilt u meer informatie over hoe Sophista u zowel in de voorbereidende analyse van de waardering van de vennootschap als in het proces van de overdracht van dienst kan zijn? Neem dan nu contact met ons op. 

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10