Overname Perk door Biesheuvel Groep

perk-biesheuvel.jpg Perk Technische Handelsonderneming in Zaandam is een vooraanstaande speler op het gebied van technische materialen en staal. Het werkgebied spreid zich uit over het westen van Nederland. Al meer dan 180 jaar is het een vertrouwde naam in de sector en heeft door de jaren heen een sterke groei door gemaakt. Vijf generaties Perk hebben het bedrijf door de jaren heen gemaakt tot wat het nu is: een moderne technische totaalaanbieder van hoogwaardige industriële producten en diensten voor gerenommeerde klanten. Eind jaren zeventig verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Vredeweg in Zaandam. Deze locatie maakte het mogelijk alle bedrijfsactiviteiten onder één dak te brengen: showrooms, opleidingscentra, voorraad en kantoren. Dit had bovendien als groot voordeel dat een klant voor al zijn technische producten bij één leverancier terecht kon. Flexibiliteit, snelheid, service en kwaliteit staan ook nu nog steeds voorop bij Perk. Voor meer informatie, kijk op www.perk.nu.

Vanaf 2008 heeft Edwin van Lieshout middels een management buy out de onderneming overgenomen en de waarden die reeds jarenlang verankerd zijn binnen de onderneming, voortgezet. Hierdoor is de positie nog sterker geworden en zijn de activiteiten en het assortiment verder uitgebreid.

IPH Group en Biesheuvel

Sinds de zomer van 2016 maakt Perk onderdeel uit van de IPH-Group uit Frankrijk, een vooraanstaande speler in de industrial supplier markt in Europa. In Nederland wordt IPH vertegenwoordigd door de Biesheuvel Groep. De Biesheuvel Groep is in Nederland een sterke speler, en heeft een landelijke spreiding van activiteiten. Kijk op www.biesheuveltechniek.nl voor meer informatie. Voor Perk een perfecte aansluiting om de activiteiten en assortiment uit te breiden op landelijke schaal. Bovendien spelen filosofie en cultuur ook belangrijke rol in het samen gaan. Zowel Biesheuvel als Perk hebben het karakter van een echte familieonderneming behouden: klant centraal stellen en goed zorgen voor de medewerkers.

Rol Sophista

Perk is een jarenlange relatie van Sophista. Al in 2008 waren we betrokken bij de management buy out. Nu, 8 jaar later hebben we Edwin van Lieshout begeleid bij de verkoop aan Biesheuvel bij de waardebepaling en de onderhandelingen. Nadat de deal op hoofdlijnen akkoord was, zijn we behulpzaam geweest bij de begeleiding van de due-diligence onderzoeken, het opstellen van de contracten en de communicatie tussen partijen, banken, advocaten, actuarissen etc. Closing van de transactie vond plaats in augustus 2016.

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10