Management Buy-In van WNL Marine Electronics in IJmuiden

WNL De Management Buy-In is begeleid door Sophista. WNL Marine Electronics B.V te IJmuiden is een onderneming actief in de scheepselektronica.

Management Buy-In

Nadat de heer Postma zich actief en breed heeft ontwikkeld in het bedrijfsleven, wilde hij de volgende stap in zijn carrière nemen: het ondernemerschap. Bij het vinden van een geschikte onderneming voor een Management Buy-In heeft hij Sophista in de arm genomen. Nadat wij de wensen van de heer Postma in kaart hadden gebracht, hebben wij mogelijke overnamekandidaten in de (technische) groothandelsbranche benaderd. Dit heeft geresulteerd in diverse proposities en een aantal oriënterende gesprekken met mogelijke overname kandidaten, waarbij met WNL en haar eigenaar de juiste chemie en klik werd gevonden.

Rol Sophista

In dit Management Buy-In traject adviseerde Sophista de MBI-kandidaat. Onze activiteiten bestonden uit het waarderen van de onderneming, het uitonderhandelen van de deal en het verkrijgen van een passende financiering. Daarnaast begeleidden wij als procesbegeleider het due diligence onderzoek en het opstellen van de overeenkomsten.

Resultaat

De Management Buy-In is succesvol afgerond, mede doordat alle partijen een constructieve en goede sfeer hebben nagestreefd gedurende het gehele traject.

WNL Marine Electronics in IJmuiden

De activiteiten van WNL Marine Electronics B.V. richten zich op het verkopen, plaatsen en onderhouden van scheepselectronica, met name op het gebied van brug-apparatuur voor navigatie, communicatie en visopsporing (www.wnl.nl). De onderneming is in 1996 opgericht door de heer Lansbergen en succesvol uitgebouwd. Door haar kennis en expertise is WNL een begrip in de markt en is zij zeer succesvol. Voor de volgende groeifase van de onderneming was de heer Lansbergen op zoek naar een geschikte opvolger. 

KOM ONS

 

TEAM VERSTERKEN
 

BEKIJK DE VACATURES

Maak kennis met 

 

DE MENSEN

 

VAN SOPHISTA

 

OVER SOPHISTA
 

Stel ons een vraag

Specifieke informatie nodig?

Stel ons een vraag

T +31 72 540 80 10